Kereste Kurutma

Kereste fırınlama ve kurutma işlemlerinin yapıldığı fabrikalar


Kereste Kurutma, Fırınlama İşlemleri ve Özellikleri

Kurutma işleminin yapılması: ağaç içerinde bulunan nemin kullanılacak alan için uygunsuz olması neticesinde nem oranın en aza indirgenmesi ile oluşmakta. Kurutma işleminin başarılı sonuçlanması ise; nem oranının %90 oranına indirgenmesi, ürünün kalitesinden düşmemesi ve fırınlama işlemini en kısa sürede yapılıp teslim edilmesi gibi maddelerdir. Bünyemiz tarafından en eski kurutma firması olarak bilinmekteyiz. Geçmişten günümüze en yeni teknoloji işimize entegre ederek müşterilerimize en iyi kereste kurutma işlemini sağlamaktayız.

Firma olarak tüm kerestelerimiz işlem sürecinde iken %100 garanti kapsamı altına alınmaktadır. Kereste kurutma tesisimiz tamamıyla son sistem ekipmanlar ile donatılmış, çalışma sahamız komple alüminyum kapladır. Kereste kurutma/ kereste fırınlama işleminde Avrupa standartları dâhilinde kurutma işlemini sağlamakta, bu süreçte alanında uzman mühendislerden de destek almaktadır. Gerek yerli gerekse dış kereste, tomruk ve tüm orman ürünleri alanında hizmet veren kaliteli firmaların kereste kurutma/fırınlama işlemlerini başarılı şeklide gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Fırınlama/Kurutma işleminin 2 tip yapımı vardır; eski tip ve yeni olarak ayrılmaktadır.


Eski tip çalışma sürecine nazaran yeni tip kurutma işleminde daha iyi sonuçlar alınmakla birlikte, daha ekonomik ve hızlıdır. Birçok firma günümüz teknolojisinde faydalanmayıp, müşterilerine eski tip buhar basınçlı kurutma sistemleri ile hizmet vermektedir. En ideal kurutma işlemi elektronik olanıdır. Kereste fırınlama ya da kurutma işlemlerinin verimlilik oranı %80 tarafımızca karşılandığı gibi, %20’lik kalan kısmi ise ürünün yapısı ile doğrudan alakalıdır. Fırınlama işlemine tabi tutulacak ürünün kalınlığı, adedi ve ağaç türüdür. Fırınlama işlemi yapılmayıp kullanılan ürünler, ileride nem oranı düştükçe deformasyona ve bozulmalara neden olacaktır. Bu tip işlemler uygulanırken birçok işlemler hesaba katılmalıdır, aksi halde ürünlerde belli kısmı kuruyup, belli kesimleri kurumaması ile sonuçlanmaktadır. Uzun yıllar sonucu edindiğimiz tecrübemiz ile Siz Değerli Müşterilerimize en iyi kurutma ve fırınlama ihtiyaçlarınızı karşılamakta, olağan risk faktörlerini minimuma indirmekteyiz. 
SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum