Kestane Kereste

KESTANE KERESTE

Kestane Kereste Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler

Kestane kerestenin ilk ve orta yaşlarında gövdesi çok düzgünken ilerleyen yaşları ve daha ileri yaşlarında olan tomruk çatlaklı bir görünüm alır. Genç tomruklar sarımsı ve kahverengi ve yeşilimsi gri daha sonra açık sarıya dönüşür. Yaprakları mızraksı ve sivri uçludur. Yaprakların ortalama büyüklüğü; 18 - 50 cm arasında uzunluğu görülmektedir. 


Diğer başlıca tanımları ise: Kenarlı ve dişli bir yapıda olup,  dişleri ise sivri bir  yapıda ve yukarıya doğru kıvrılır. Üst yapısı canlı parlak yeşil, alt yapısı ise hafif tüylü yapıya sahiptir. Çiçekler erken ve dişi olarak ayrılmakta, bunların tanımı ise: Erkek çiçekler başak yapılıdırlar, dışı çiçekler ise dişi erkek çiçeklerin hemen alt tarafından bulunmaktadır.


Kestane kerestenin Üzerinde batıcı dikenler bulunur. Kupulanın içerisinde 3 tane yarım küre biçiminde parlak kızıl kahverengi tohum bulunur. Marmara Bölgesi ve Kuzey Anadolu  kesimlerinde ağırlıklı olarak görülmektedir. Genel olarak kayın, gürgen ve meşe birlikte görülmektedir. Yaygın olarak  İnşaatlık kereste olarak kullanılmaktadır.






SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum