Kerestenin Sektördeki Yeri


 Kerestenin Kullanım Alanları

Kereste En Çok Hangi Sektör Tarafın Rağbet Görmektedir?

Tomruklardan elde edilen kereste mamüllleri bir çok sektör tarafından talep edilip, hayatımızın bir çok yerinde kullanılması amaçlanarak işlenmektedir. Bazı sert yapıda olan tomruklar , kısmende olsa son işlem görmeden piyasaya sunulmaktadır.
Yumuşak yapıda olan tomruklar sert tomruğa nazaran hava almayacak şekilde dizilerek kurutulduktan sonra sektöre kazandırılır.
Büyük kısmı yakacak olarak kullanılan keresteler, farklı amaçlar doğrultusunda da kullanılmaktadır. Kullanılacak alana göre kalitesi, yapısı vb. farklı olan tomruklar elde edilir. Yapıları bakımından keresteler bir kaç özelliğe göre sıralanıp ve uygun olan alanlarda kullanılırlar:
Genellikle fiziki dayanıklılığı yüksek olan keresteler yapı sektöründe uygun görülüp kullanılmaktadır

Keresteyi kullanım alanlarına göre sıralayacak olursak eğer; inşaat kerestesi, mobilya dekorasyon kerestesi, sanayi kerestesi, doğramalık kereste, pencere, marangozluk, uçaklarda ve gemi güvertelerinde ve ısınma ihtiyacımız için ise baltalık kereste kullanmaktayız. Tomruk ağacından kereste elde etmek için uygulan bir takım aşamalar esnasında talaşlar da yakacak olarak değerlendirilmektedir.

Yapı sektöründe kullanılan inşaatlık kereste için kullanılan ağaç türleri ise; kızılçam, karaçam veya ithal çam tomruklarından elde edilmektedir.  Ülkemizde inşaatlık kerestenin rağbet görmesinin bir kaç nedeni de;  ucuz olması ve bir takım aşamalar uygulanırken sorunsuz oluşu nedeni ile tercih edilmektedir. inşaatlık kereste  Çam ağacından elde edilerek, çatı yapımında ve kalıp işlemlerinde sağlıklı bir şekilde kullanılmaktadır.


SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum: