Sarıçam Kereste

kereste-kereste-cesitleri-bayindir-tomruk889666655541477

SARIÇAM KERESTE

Sarıçam Kereste Özellikleri ve Kullanım Alanları


Sarıçam Tomruğunun yetiştiği yerler: Kafkaslar, Sibirya, Kuzey Asya ve Avrupa'nın hemen hemen her yerinde görülmektedir. Sarıçam kereste adını ise; tilki sarısı olan gövde kabuğu levhalar halinde olduğundan bu benzetmede oradan gelmektedir.

Sivri tepeli ve ince dallı, narin yapılı ağaçtır çeşididir. Orta yaşlı ağaçların tahmini olarak 35 ile 40 metre arasında değişmekte, 2 ile 3 yıl ömrü olup nadiren de olsa  4 ve 5 yıl ömürde olmaktadırlar. Yaprakları iğne biçimde olup, ikili mavi/yeşil, sık bir yapıda ve kıvrık düzende görülmektedir..

Sarıçam kerestenin kozalak yapısı; kahverengi tonuna çalan sarımsı bir renge sahiptir. Gelişme süreci ise: uygun yerde hızlı bir şekilde büyüme göstermedir. Çetin kış şartlarına karşı, sağlam bir yapısı olduğu için etkilenmez, güneşi ise çok sever, genel olarak killi bir yapıya sahip olan kumlu alanlarda verimli bir şekilde yetiştiği bilinmektedir. Sektörel olarak inşaat alanında inşaatlık kereste olarak tercih edip kullanılmaktadır. Diğer kereste çeşidimiz olan ladin kereste ürünümüzü incelemek için bağlantıyı tıklayarak ürün hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum