İnşaatlık Kereste

İnşaatlarda lazım olan keresteler

İnşaat Yapımında Kullanılan Keresteler

Orman ürünlerinden elde edilen tomruklar belli ebatlarda kesilerek, kereste tabirini oluşturur.
Kerestenin doğam yaşamımız içerinde birden fazla yerde karşımıza çıkmakta, çok geniş kullanım alanına sahiptir. Bu alanlardan biride inşaat sektörüdür. Tüm inşa işlemlerinde kesin olarak kullanılmaktadır. İnşaat sektöründe en baskın olarak kullanılan ağaç türü iğne yapraklı ve dokusu olarak yumuşak ağaç türleri tercih etmektedirler. Keresteyi kullanılacak alan göre kesim ebatları vardır bunlar; azman, kadron gibi terimlerdir.

Tomruklardan elde edilen keresteler kendi bünyesinde sınıflara ayrılmaktadırlar; 1’inci, 2’nci, 3’üncü sınıf olarak çeşitlendirilmek. Yapı alanının her alanında aynı türde kereste kullanılmaz. Kullanılacak alana göre keresteler tercih edilmelidir; kolon, taşıyıcı, kalıp, destek, direk, yaslı direk, iç kolon, iskele olarak kullanılan kereste türü ise çam kerestedir.
İnşaatlık kereste almadan önce kerestenin yapısının düzgün olması, çatlak olmaması, yeni kesilmiş olması, aşırı budama yapılmamış olması, çürüklerinin olmaması, gözenekli olmamasına dikkat edilerek alım yapılmalıdır. Bazı özelliklerine göre ağaç türleri: sert ve dayanıklı; meşe, kayın, gürgen, yumuşak; ceviz, kestane, kavak; oymalık; sarıçam, mavi çam, selvi ve ıhlamurdur.
Kendi bünyemizde üretmiş olduğumuz birçok ağaç türünden müşterilerimize istedikleri ağaç türünden kereste ve orman ürünleri getirmekteyiz. Bizimle irtibata geçerek, ürün çeşitlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Diğer makalelerimizde okuyarak her türlü orman ürünleri alanlarınızda sorularınıza cevap bulabilir, çalışmalarınızda etkili çözümler üretmenizde katkı sağlayacaktır. Firma bünyemizde 5 dilde destek hizmeti sizler ile etkili iletişim kurmaktayız.
SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum